Любим водещ празнува рожден ден днес.Емил Томов Чолаков е български водещ

...
Любим водещ празнува рожден ден днес.Емил Томов Чолаков е български водещ
Коментари Харесай

Един от тримата празнува рожден ден днес

Любим водещ чества рожден ден през днешния ден.

Емил Томов Чолаков е български водещ на Един за друг и някогашен водещ на синоптичната прогноза по БТВ. Известен е с нетрадиционния и разчупен метод, по който показва информацията, и неизменимото възприятие за комизъм.

Роден е в Гоце Делчев на 12 май 1975 г.  Син е на Тома и Диляна Чолакови – преподавател по биология и здравна сестра. Учи в гимназията във физическа паралелка. 

През 1998 година приключва физическия факултет на СУ " Климент Охридски “ със компетентност " Метеорология и Геофизика “. Работи като гимназиален преподавател по физика в родния си град в ПМГ " Яне Сандански “.

През 2003 година идва в София, с цел да заеме преди малко отворило се докторско място в университета. По-късно схваща, че в една от малките екрани се търсят експерти в неговата сфера. Не след дълго са първите му появи на телевизионния екран. 

През декември 2010 година той, дружно с фолкпевицата Бони, печели телевизионния конкурс " Великолепната шесторка “, проведен с благотворителна цел за набиране на средства за Дома за деца в Шумен.

От 2006 до 2019 година води синоптичната прогноза по БТВ. От 2020 година е водещ на риалити шоуто на Нова телевизия  " Един за различен “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР